Politika Zasebnosti

Data Protection Policy

Namen politike zasebnosti je seznaniti posameznike, stranke, uporabnike izdelkov ali storitev, sodelavce, zaposlene ter druge osebe (v nadaljevanju: ┬╗posameznik┬ź), ki sodelujejo s podjetjem Farmtech d.o.o. (v nadaljevanju: ┬╗podjetje┬ź), o namenih, pravnih podlagah, varnostnih ukrepih in pravicah posameznikov glede obdelave osebnih podatkov, ki jih izvaja podjetje.

Cenimo vašo zasebnost, zato vaše podatke vedno skrbno varujemo.

Osebne podatke obdelujemo v skladu z veljavno zakonodajo s podro─Źja varstva osebnih podatkov in drugo zakonodajo, ki nam daje pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov.

Vsaka sprememba tega dokumenta bo objavljena na naši spletni strani. Z uporabo spletne strani potrjujete, da ste seznanjeni s celotno vsebino politike zasebnosti.

Upravljavec osebnih podatkov:
Farmtech d.o.o.
Industrijska ulica 7, SI-9240 Ljutomer
E: info@farmtech.eu
T: +386 2 584 91 00
W: www.farmtech.eu

Kontaktna oseba za varstvo osebnih podatkov:
Posamezniki lahko glede vseh vpra┼íanj, povezanih z obdelavo njihovih osebnih podatkov in uresni─Źevanjem njihovih pravic v skladu s Splo┼íno uredbo, stopijo v stik s kontaktno osebo za varstvo osebnih podatkov, ki je dosegljiva na:
E: gdpr@farmtech.eu
T: +386 51 245 981

 

1. Osebni podatki

Osebni podatek pomeni katero koli informacijo v zvezi z dolo─Źenim ali dolo─Źljivim posameznikom; dolo─Źljivi posameznik je tisti, ki ga je mogo─Źe neposredno ali posredno dolo─Źiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot so: ime, identifikacijska ┼ítevilka, podatki o lokaciji, spletni identifikator ali navedba enega ali ve─Ź dejavnikov, ki so zna─Źilni za fizi─Źno, fiziolo┼íko, genetsko, du┼íevno, gospodarsko, kulturno ali dru┼żbeno identiteto tega posameznika.

 

2. Nameni obdelave in podlage za obdelavo podatkov

Podjetje zbira in obdeluje osebne podatke na naslednjih pravnih podlagah:

  • obdelava je potrebna za izpolnitev zakonske obveznosti, ki velja za upravljavca;
  • obdelava je potrebna za izvajanje pogodbe, katere pogodbena stranka je posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ali za izvajanje ukrepov na zahtevo takega posameznika pred sklenitvijo pogodbe;
  • obdelava je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec ali tretja oseba;
  • posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, je privolil v obdelavo svojih osebnih podatkov v enega ali ve─Ź dolo─Źenih namenov;
  • obdelava je potrebna za za┼í─Źito ┼żivljenjskih interesov posameznika, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ali druge fizi─Źne osebe.

Obdelava osebnih podatkov pri spletnem poslovanju preko spletne strani podjetja

Na na┼íi spletni strani vam nudimo razli─Źne kontaktne obrazce. Na podlagi teh obrazcev lahko stopite v stik z nami in poizvedujete o na┼íih izdelkih, storitvah ali zaposlitvi. Za obdelavo teh zahtev, bomo v dolo─Źenih primerih morali va┼íe podatke posredovati na┼íim distributerjem in partnerskim podjetjem. Ko nas kontaktirate preko na┼íe spletne strani www.farmtech.eu o vas obdelujemo podatek o va┼íemu imenu, priimku, naslovu, elektronskemu naslovu, telefonski ┼ítevilki ter sporo─Źilu. Podatke obdelujemo na podlagi va┼íega izra┼żenega zanimanja (va┼íe privolitve, oziroma v sklopu va┼íega povpra┼íevanja in priprave ponudbe -pogodbeno razmerje).

Na na┼íi spletni strani vam ponujamo konfigurator, s katerim lahko sami konfigurirate na┼íe proizvode tako, da izberete ┼żelene izdelke oz. opremo. V primeru posebne zahteve, ki jo lahko spro┼żite neposredno preko konfiguratorja, morate navesti svoje ime, naslov, e-po┼ítni naslov, pripadnost v podjetju in telefonsko ┼ítevilko. Podatki o konfiguriranem proizvodu se po┼íljejo na osrednji elektronski naslov podjetja Farmtech. Posredovani osebni podatki (ime, naslov, e-po┼ítni naslov, telefonska ┼ítevilka, pripadnost podjetju) se nato uporabijo za nadaljnjo obdelavo naro─Źila. S predhodno konfiguracijo va┼íega proizvoda lahko na┼íi zaposleni hitreje in u─Źinkoviteje za─Źnejo z obdelavo dokumentov ter na tej podlagi z vami vodijo nadaljnjo komunikacijo.

Del na┼íe spletne strani je dostopen samo na┼íim zaposlenim in distributerjem, ki si lahko ustvarijo uporabni┼íki ra─Źun v aplikaciji Farmtech GO!. Obdelani bodo podatki, ki jih uporabnik tega podro─Źja posreduje ob registraciji uporabni┼íkega ra─Źunu v prijavnem obrazcu. Namen te obdelave podatkov je zagotoviti optimalno izmenjavo informacij med dru┼żbo Farmtech in njenimi distributerji, da bi optimizirali pristop k skupnim strankam, izmenjali informacije o izdelkih, ki so na voljo skupnim strankam, izbolj┼íali te izdelke in jih prilagodili ┼żeljam strank.
Pravna podlaga za obdelavo podatkov je pogodbeno razmerje. Rok hrambe je do izpolnitve namena pogodbe oz. do 6 let po prenehanju pogodbe.

Obve┼í─Źanje posameznikov po elektronski po┼íti, npr. newsletter ali e-novice
Podjetje lahko na podlagi opravljanja zakonite dejavnosti stranke, kupce in uporabnike svojih storitev na njihov elektronski naslov obve┼í─Źa o svojih storitvah, dogodkih, izobra┼żevanjih, ponudbah in drugih vsebinah. Posameznik lahko kadarkoli zahteva prekinitev tovrstnega komuniciranja in obdelave osebnih podatkov ter prekli─Źe prejemanje sporo─Źil preko povezave za odjavo v prejetem sporo─Źilu ali posreduje zahtevek po elektronski po┼íti ali z redno po┼íto na naslov podjetja.
Pravni podlagi za obdelavo podatkov sta zakoniti interes in privolitev. Podatki se bodo obdelovali do preklica prejemanja sporo─Źil oziroma do umika privolitve ali do izpolnitve namena obdelave. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Videonadzor
V podjetju izvajamo videonadzor. S pomo─Źjo videonadzora (kamere so name┼í─Źene v okolici vhodov v organizacijo) spremljamo vstope v prostore in izstope iz njih (na podlagi 77. ─Źlena ZVOP-2). Videonadzor pa izvajamo tudi za namen varovanja posameznikov (uporabnikov, zaposlenih in obiskovalcev) ter premo┼żenja organizacije (na podlagi zakonitega interesa, kot ga dolo─Źa to─Źka (f) 1. odstavka 6. ─Źlena Splo┼íne uredbe). Posnetki se hranijo 3 mesece. Videonadzora ne izvajamo na na─Źin, ki bi imel poseben vpliv obdelave. Prav tako videonadzor ne omogo─Źa neobi─Źajne nadaljnje obdelave, kot so prenosi subjektom v tretje dr┼żave, mo┼żnost zvo─Źne intervencije v primeru spremljanja dogajanja v ┼żivo. Videonadzor omogo─Źa spremljanje dogajanja v ┼żivo. Vse informacije glede izvajanja videonadzora lahko pridobite na telefonski ┼ítevilki oz. elektronskem naslovu organizacije. Pravice posameznikov so opisane v tej Politiki zasebnosti.

Izvajanje sklenjene pogodbe
V primerih, ko posameznik s podjetjem sklene pogodbo, ta predstavlja pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov. Osebne podatke sme podjetje tako obdelovati za sklenitev in izvajanje pogodbe, kot je npr. prodaja blaga in storitev, priprava ponudbe, sodelovanje v razli─Źnih programih, dogodkih, promocijah ipd. ─îe posameznik osebnih podatkov ne posreduje, podjetje ne more skleniti pogodbe, prav tako podjetje ne more izvesti storitve oziroma dostaviti blaga ali drugih produktov v skladu s sklenjeno pogodbo, saj nima potrebnih podatkov za izvedbo. Na tej podlagi podjetje obdeluje samo in izklju─Źno tiste osebne podatke, ki so potrebni za sklenitev in pravilno izvajanje pogodbenih obveznosti.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov je pogodba. Rok hrambe je do izpolnitve namena pogodbe oz. do 6 let po prenehanju pogodbe, razen v primerih, ko pride med posameznikom in podjetjem do spora v zvezi s pogodbo. V takem primeru hrani podjetje podatke ┼íe 10 let po pravnomo─Źnosti sodne odlo─Źbe, arbitra┼że ali sodne poravnave ali, ─Źe sodnega spora ni bilo, 5 let od dneva mirne razre┼íitve spora.

Zakoniti interes
Podjetje lahko osebne podatke obdeluje tudi na podlagi zakonitega interesa, za katerega si prizadeva. Slednje ni dopustno, kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svobo┼í─Źine posameznika, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. V primeru uporabe zakonitega interesa podjetje opravi presojo skladno z zakonodajo. Obdelava osebnih podatkov posameznikov za namene neposrednega tr┼żenja se ┼íteje za opravljeno v zakonitem interesu.
Podjetje lahko obdeluje osebne podatke posameznikov, ki jih je zbralo iz javno dostopnih virov ali v okviru zakonitega opravljanja dejavnosti, tudi za namene ponujanja blaga, storitev, zaposlitev, obve┼í─Źanja o ugodnostih, dogodkih ipd. Za dosego teh namenov lahko podjetje uporablja navadno po┼íto, telefonske klice, elektronsko po┼íto in druga telekomunikacijska sredstva. Za namene neposrednega tr┼żenja lahko podjetje obdeluje naslednje osebne podatke posameznikov: ime in priimek posameznika, naslov stalnega ali za─Źasnega prebivali┼í─Źa, telefonsko ┼ítevilko in naslov elektronske po┼íte. Navedene osebne podatke lahko za namene neposrednega tr┼żenja podjetje obdeluje tudi brez izrecne privolitve posameznika. Posameznik lahko kadarkoli zahteva prekinitev tovrstnega komuniciranja in obdelave osebnih podatkov ter prekli─Źe prejemanje sporo─Źil preko povezave za odjavo v prejetem sporo─Źilu ali posreduje zahtevek po elektronski po┼íti ali z redno po┼íto na naslov podjetja.
Pravna podlagi za obdelavo podatkov je zakoniti interes. Podatki se bodo obdelovali do preklica prejemanja sporo─Źil, oziroma do izpolnitve namena obdelave. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Obdelava na podlagi privolitve oz. soglasja
─îe podjetje nima pravne podlage izkazane na osnovi zakona, pogodbene obveznosti, zakonitega interesa ali za┼í─Źite ┼żivljenja posameznika, sme posameznika zaprositi za privolitev oz. soglasje. Tako lahko obdeluje dolo─Źene osebne podatke posameznika tudi za naslednje namene, kadar posameznik poda za to soglasje:

  • naslov prebivali┼í─Źa in naslov elektronske po┼íte (za namene obve┼í─Źanja in komunikacije);
  • fotografije, videoposnetki in druge vsebine, ki se nana┼íajo na posameznika (npr. objava slik posameznikov na spletni strani za namene dokumentiranja aktivnosti in obve┼í─Źanja javnosti o delu in dogodkih podjetja;
  • druge namene, za katere se posameznik strinja s privolitvijo.

─îe posameznik poda soglasje za obdelavo osebnih podatkov in v nekem trenutku tega ve─Ź ne ┼żeli, lahko zahteva prekinitev obdelave osebnih podatkov z zahtevkom po elektronski po┼íti ali z redno po┼íto na naslov podjetja. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Po prejemu preklica ali zahteve za izbris se podatki izbri┼íejo najkasneje v 15 dneh. Podjetje lahko te podatke izbri┼íe tudi pred preklicem, kadar je bil dose┼żen namen obdelave osebnih podatkov ali ─Źe tako dolo─Źa zakon.

Izjemoma lahko podjetje zavrne zahtevo za izbris iz razlogov iz Splo┼íne uredbe v primerih uresni─Źevanja pravice do svobode izra┼żanja in obve┼í─Źanja, izpolnjevanja pravne obveznosti obdelave, razlogov javnega interesa na podro─Źju javnega zdravja, namenov arhiviranja v javnem interesu, znanstveno- ali zgodovinsko raziskovalnih namenov, statisti─Źnih namenov, izvajanja ali obrambe pravnih zahtevkov.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov je privolitev. Podatki se bodo obdelovali do preklica oziroma do umika privolitve oziroma do izpolnitve namena obdelave. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Za┼í─Źita ┼żivljenjskih interesov posameznika
Podjetje lahko obdeluje osebne podatke posameznika, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, v kolikor je to nujno za za┼í─Źito njegovih ┼żivljenjskih interesov. V nujnih primerih lahko podjetje poi┼í─Źe osebni dokument posameznika, preveri, ali ta oseba obstaja v njegovi zbirki podatkov, preu─Źi njegovo anamnezo ali nave┼że stik z njegovimi svojci, za kar podjetje ne potrebuje posameznikove privolitve. Navedeno velja v primeru, ko je to nujno potrebno za za┼í─Źito ┼żivljenjskih interesov posameznika.

3. Hramba in izbris osebnih podatkov

Podjetje bo hranilo osebne podatke le toliko ─Źasa, dokler bo to potrebno za uresni─Źitev namena, zaradi katerega so bili osebni podatki zbrani in obdelovani. V kolikor podjetje podatke obdeluje na podlagi zakona, jih bo hranilo za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Pri tem se nekateri podatki hranijo v ─Źasu sodelovanja s podjetjem, nekatere podatke pa je treba hraniti trajno. Osebne podatke, ki jih podjetje obdeluje na osnovi pogodbenega odnosa s posameznikom, podjetje hrani za obdobje, ki je potrebno za izvr┼íitev pogodbe in ┼íe 6 let po njenem prenehanju, razen v primerih, ko pride med posameznikom in podjetjem do spora v zvezi s pogodbo. V takem primeru hrani podjetje podatke ┼íe 10 let po pravnomo─Źnosti sodne odlo─Źbe, arbitra┼że ali sodne poravnave ali, ─Źe sodnega spora ni bilo, 5 let od dneva mirne razre┼íitve spora. Tiste osebne podatke, ki jih podjetje obdeluje na podlagi osebne privolite posameznika ali zakonitega interesa, bo podjetje hranilo do preklica privolitve ali do zahteve za izbris podatkov. Po prejemu preklica ali zahteve za izbris se podatki izbri┼íejo brez nepotrebnega odla┼íanja. Podjetje lahko te podatke izbri┼íe tudi pred preklicem, kadar je bil dose┼żen namen obdelave osebnih podatkov ali ─Źe tako dolo─Źa zakon. V primeru uveljavljanja pravic posameznika podjetje hrani osebne podatke tega posameznika, dokler o zadevi ni pravnomo─Źno odlo─Źeno, po pravnomo─Źnosti pa skladno s pravnomo─Źno odlo─Źitvijo v zadevi.
Izjemoma lahko podjetje zavrne zahtevo za izbris iz razlogov, kot so: uresni─Źevanje pravice do svobode izra┼żanja in obve┼í─Źanja, izpolnjevanje pravne obveznosti obdelave, razlogi javnega interesa na podro─Źju javnega zdravja, nameni arhiviranja v javnem interesu, znanstveno- ali zgodovinsko raziskovalni nameni ali statisti─Źni nameni, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov. Po preteku obdobja hrambe mora podjetje osebne podatke u─Źinkovito in trajno izbrisati ali anonimizirati, tako da jih ni ve─Ź mogo─Źe povezati z dolo─Źenim posameznikom.

 

4. Pogodbena obdelava osebnih podatkov in iznos podatkov

Podjetje lahko posamezne obdelave osebnih podatkov na osnovi pogodbe o pogodbeni obdelavi zaupa pogodbenemu obdelovalcu. Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izklju─Źno v imenu upravljavca, v mejah njegovega pooblastila, ki je zapisano v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu in skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej politiki zasebnosti.
Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodeluje podjetje, so predvsem:

  • ra─Źunovodske storitve in drugi ponudniki pravnega ter poslovnega svetovanja;
  • vzdr┼żevalci infrastrukture (storitve);
  • vzdr┼żevalci informacijskih sistemov;
  • ponudniki e-po┼ítnih storitev in ponudniki programske opreme, storitev v oblaku (npr. Microsoft, Google);
  • ponudniki dru┼żabnih omre┼żij in spletnega ogla┼íevanja (Google, Facebook, Instagram ipd.).

Podjetje za namene boljšega pregleda in nadzora nad pogodbenimi obdelovalci in urejenosti medsebojnega pogodbenega razmerja vodi tudi seznam pogodbenih obdelovalcev, kjer so navedeni vsi konkretni pogodbeni obdelovalci, s katerimi podjetje sodeluje.

Podjetje v nobenem primeru ne bo posredovalo osebnih podatkov posameznika tretjim nepoobla┼í─Źenim osebam. Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru navodil podjetja in osebnih podatkov ne smejo uporabiti za katerekoli druge namene.

Podjetje kot upravljavec in njegovi zaposleni osebnih podatkov ne izna┼íajo v tretje dr┼żave (izven dr┼żav ─Źlanic Evropskega gospodarskega prostora ÔÇô ─Źlanice EU ter Islandija, Norve┼íka in Liechtenstein) in v mednarodne organizacije, razen v ZDA, pri ─Źemer so razmerja s pogodbenimi obdelovalci iz ZDA urejena na podlagi standardnih pogodbenih klavzul (tipske pogodbe, ki jih je sprejela Evropska komisija) in/ali zavezujo─Źih poslovnih pravil (ki jih sprejme podjetje in potrdijo nadzorni organi v EU).

5. Piškotki

Ta spletna stran uporablja storitev ┬╗Google Analytics┬ź, ki jo Google Inc. (1600 Amfiteater Parkway Mountain View, CA 94043) ponuja za analiziranje uporabe spletnega mesta s strani uporabnikov. Spletna stran podjetja deluje s pomo─Źjo t.i. pi┼íkotkov (angl. cookies), ki so pomembni za zagotavljanje spletnih storitev, uporabljajo pa se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, za pomo─Ź pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta itd. Ob vstopu na spletno stran se na napravo nalo┼żijo samo tisti pi┼íkotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani (npr. za nakupovalno ko┼íarico). Ostali pi┼íkotki se bodo nalo┼żili samo s posameznikovo privolitvijo. Nastavitve lahko posameznik kadarkoli spremeni in pi┼íkotke izbri┼íe (navodila se nahajajo na spletnih straneh posameznega brskalnika).

Bistveni pi┼íkotki omogo─Źajo osnovne funkcije in so potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta (Borlabs Cookie – shrani nastavitve obiskovalcev, izbranih v polju za pi┼íkotke Borlabs Cookie, ┼żivljenjska doba 1 leto).

Na tej spletni strani prihaja do anonimizacije IP-ja. IP naslov uporabnikov se bo zmanj┼íal v dr┼żavah ─Źlanicah Evropske unije in EGP. To zmanj┼íanje odpravlja osebno sklicevanje na svoj naslov IP. V skladu s sporazumom, ki so podpisali operaterji z Google, Inc. , zagotavljajo s pomo─Źjo zbranih informacij analizo uporabe spletnih strani in s tem povezanih spletnih storitev.

 

6. Varovanje podatkov in to─Źnost podatkov

Podjetje skrbi za informacijsko varnost in varnost infrastrukture (prostorov in aplikativno sistemske programske opreme). Na┼íi informacijski sistemi so med drugim za┼í─Źiteni s protivirusnimi programi in po┼żarnim zidom. Uvedli smo ustrezne organizacijsko-tehni─Źne varnostne ukrepe, namenjene varstvu osebnih podatkov pred naklju─Źnim ali nezakonitim uni─Źenjem, izgubo, spreminjanjem, nepoobla┼í─Źenim razkrivanjem ali dostopom ter pred drugimi nezakonitimi in nepoobla┼í─Źenimi oblikami obdelave. V primeru posredovanja posebnih vrst osebnih podatkov, jih posredujemo v ┼íifrirani obliki in za┼í─Źitene z geslom. Posameznik je sam odgovoren, da svoje osebne podatke posreduje varno in da so posredovani podatki to─Źni in verodostojni.

 

7. Pravice posameznika glede obdelave podatkov

Posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z dolo─Źbami Splo┼íne uredbe in veljavne zakonodaje varstva osebnih podatkov.

Vse navedene pravice in vsa vpra┼íanja lahko posameznik uveljavlja z zahtevkom, poslanim na naslov podjetja. Na zahtevek posameznika bo podjetje odgovorilo brez nepotrebnega odla┼íanja, najkasneje v enem mesecu po prejemu zahteve. Ta rok se lahko ob upo┼ítevanju kompleksnosti in ┼ítevila zahtev podalj┼ía za najve─Ź dva dodatna meseca, o ─Źemer bo posameznik obve┼í─Źen, skupaj z razlogi za zamudo. Uveljavljanje pravic je za posameznika brezpla─Źno, vendar pa lahko podjetje zara─Źuna razumno pla─Źilo, ─Źe je zahteva o─Źitno neutemeljena ali pretirana, zlasti, ─Źe se ponavlja. V tak┼ínem primeru lahko podjetje zahtevo tudi zavrne. V primeru dvoma o identiteti posameznika se lahko zahteva dodatne informacije, ki jih podjetje potrebuje za ugotovitev identitete.
Podjetje bo v odlo─Źitvi o zahtevi posameznika seznanilo tudi z razlogi odlo─Źitve in informacijo o pravici do prito┼żbe pri nadzornem organu v roku 15 dni od seznanitve z odlo─Źitvijo. Pravico do vlo┼żitve prito┼żbe pri nadzornem organu lahko posameznik uveljavlja pri: Informacijskemu poobla┼í─Źencu RS na naslovu: Dunajska 22, 1000 Ljubljana( e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, spletna stran: www.ip-rs.si).

Politika zasebnosti velja od 1. septembra 2023 dalje.

Farmtech d.o.o.